Sağlık

Sağlık Haberleri

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne ziyaret

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ni ziyaret ederek Başhekim Doç. Dr. Şüheda Kaya ve idarecilerle saha gezileri yaptı ve sunulan hizmetleri yerinde inceledi. Hastane, ziyaret için Bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde ilk bebek dünyaya gözlerini açtı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin ilk bebeği dünyaya gözlerini açtı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde uygulanan yöntem kanser hastalarına büyük kolaylık sağlıyor

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniğinde uygulanan kemoterapi portu işlemi kanser hastalarının tedavi süreçlerinde büyük bir kolaylık sağlarken tedavi uyumunu artırıyor.

Medilines Hastanesi ile Kovancılar Kaymakamlığı arasında indirim protokolü

Elazığ Medilines Hastanesi ile Kovancılar Kaymakamlığı arasında indirim protokolü imzalandı.

Elazığ'da damar içi katater enfeksiyonları ve kültür alma yöntemleri semineri

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde damar içi katater enfeksiyonları ve kültür alma yöntemleri konusunda eğitim verildi.

Yanlış güneş gözlüğü seçimi sarı nokta hastalığını hızlandırabilir

Elazığ Medilines Hastanesinde görevli göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı yardımcı doçent doktor Oğuzhan Genç, havaların ısınmasıyla birlikte kullanımı artan güneş gözlükleri hakkında açıklamalarda bulunarak, yanlış güneş gözlüğü seçimlerinin sarı nokta hastalığını hızlandırabileceğini belirtti.

Kardiyoloji uzmanı Bulut: 'Et tüketiminin yanında yeşil yapraklı sebze tercih edilmelidir'

Elazığ Medilines Hastanesinde görevli kardiyoloji uzmanı Dr. Musa Bulut, Kurban Bayramına sayılı günler kala, fazla et tüketecek vatandaşları uyararak, etin yeşil yapraklı sebze ile tüketildiğinde sindirim ve kabızlık problemlerinin de yaşanmayacağını belirtti.

Elazığ'da sağlık taramaları sürüyor

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi organizasyonunda çalışmalarına aralıksız devam eden mobil sağlık ekipleri köylerde sağlık taramalarına devam ediyor.

Elazığ'da sıcaklık uyarısı

Elazığ İl Sağlık Müdür vekili Uzm. Dr. Ramazan Gürgöze, yaz aylarının gelmesiyle birlikte kenti etkisi altına alan sıcak hava dalgasıyla ilgili açıklamada bulunarak vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyardı.

Eşinin kardeşine böbreğini verip hayatını kurtarmıştı, şimdi kendi hayatını kurtardı

Elazığ'da, yaklaşık 5 yıl önce eşinin kardeşine böbreğini ve onun hayatını kurtaran bir kişi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde geçirdiği mide ameliyatı sayesinde sağlığına kavuştu.

Güneş çarpmasına dikkat: Komalık olmayın

Tüm Türkiye'de hava sıcaklarının artmasıyla birlikte sık görülmeye başlanan güneş çarpmasıyla ilgili İç Hastalıkları Uzmanı Asena Serap Yalçınkaya açıklamalarda bulunarak, güneş çarpmasının komaya kadar götürebileceğini belirtti.

Bulgaristan'da kalp krizi geçiren Elazığlı vatandaş Türkiye'ye getirildi

Bulgaristan'da kalp krizi geçiren ve by-pass olması gereken Elazığlı vatandaş, ambulans uçakla Türkiye'ye sevk edildi.

Elazığ'da çocuk ileri yaşam desteği eğitimi düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından çocuk ileri yaşam desteği konulu eğitim düzenlendi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Anadolu Günleri haziran ayı toplantısı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Doğu Güneydoğu Anadolu Günleri haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Üzerinden iki kez pikap geçen 5 yaşındaki çocuk sağlığına kavuştu

Muş'ta yaşan trafik kazasında üzerinden iki kez pikap geçen 5 yaşındaki çocuk, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde yapılan başarılı operasyon ile sağlığına kavuştu.

Elazığ'da 'Meslekte İlk Adım 112' paneli düzenlendi

Fırat Üniversitesi'nde 'Meslekte İlk Adım 112' paneline düzenlendi.

Başkan Yasemin Açık, 'Elektronik sigaraya erişim çocukların ve gençlerin hayatını tehlikeye atıyor'

Ülkede hiçbir elektronik sigaraya ruhsat verilmediğini belirten Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 'Ancak yurt dışından kaçak yollarla getirilmesi dolayısıyla kullanımı giderek artıyor. Elektronik sigaraya erişim çocukların ve gençlerin hayatını tehlikeye atıyor. Bu noktada denetim eksikliklerinin giderilmesi ve dumansız hava sahalarında yapılan ihlallere göz yumulmaması büyük önem taşıyor' dedi.

Elazığ'da 'Tuza Dikkat Haftası' etkinlikleri

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 20-26 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında farkındalık ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ortaklaşa etkinlik düzenlendi.

Doç. Dr. Kader Uğur: 'Tiroit hormonlarının eksikliği veya fazlalığı hastalığa sebep oluyor'

Tiroit hormonlarının eksikliğinin veya fazlalığının hastalığa sebep olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, Tiroit hormonlarının eksikliği sıklıkla haşimato hastalığına, fazlalığı ise zehirli guatr hastalığına sebep oluyor dedi.

Toplam 131 haber.